Vesti Video Foto galerija Statistika Moj Sportal

Atletika

Dudaš sve bolji pred Svetsko prvenstvo

21 jul 2013 | 13:29(-4)
Dudaš sve bolji pred Svetsko prvenstvo
Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš ovog vikenda se oprobao na prvenstvu Vojvodine u tri discipline. Dudaš se odlučio za to takmičenje u sklopu završnih priprema za Svetsko prvenstvo u Moskvi i proverio kako ’stoji’ u trci na 110 metara prepone, skoku motkom i bacanju diska.

- U trci 110 prepone sam istrčao 14.52 sekunde sa malo jačim vetrom, ali sam udario mnogo prepona. Ipak, mogu da kažem da sam prezadovoljan jer je to pokazatelj da se sav trud koji smo uložili u trening isplatio. U bacanju diska sam imao sve stabilne hice na 44 metra, a jedan na 44,98, što je odličan rezultat. Najbitnije je da mogu da bacam daleko i bez prestupa. Na skoku motkom sam imao nezgodan vetar u grupi i nisam mogao da pružim maksimum - ocenio je Dudaš.

Srpski desetobojac je tokom vikenda u sklopu treninga trčao dva puta 800 metara, a takođe je ostvario dobre rezultate na 400 metara i veruje da je spreman za lični rekord.

Svetsko prvenstvo u Moskvi na programu je od 10. do 18. avgusta.

(Foto: MN Press)

Više o ovoj temi

Dudaš: Bolovi su prošlost
Dudaš: Spreman sam za velika dela
Kladno: Dudaš odustao i pored prvog mesta
Dudaš: Napadam lični rekord na 110 metara
SP: Dudašev rekord na 100 metara, podbacio u bacanju kugle
SP: Dudaš pao na 14. mesto
SP: Dudaš oborio državni rekord
Dudaš: Amsterdam priprema za Talens
Zbog povrede, najbolji srpski desetobojac ranije završio sezonu
Sportal.rs
sportske vesti
-4

1764

Dodaj komentarNema komentara.


1
Ime:
Komentar:
Bekrić i Kolašinac podgrejali nadu u uspeh u ...
05 jul 2012
Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u atletici, Srbija je osvojila dve medalje. Srebro Emira Bekrića (400m prepone) i bronza Asmira Kolašinca (bacanje kugle) silno su nas obradovale i podgrejale nadu ...
Emir Bekrić za SPORTAL.RS: Ne vozim se više autobusom
25 avgust 2013
Ponos Srbije  - srpski atletičar Emir Bekrić, briljirao je tokom ove sezone i u više navrata obradovao naciju. Iako ima tek 22 godine, to ga nije sprečilo da na spektakularan način osvoji bronzanu medalju na 400 metara prepone na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Uz to, Bekrić je oborio i državni rekord, ...

Sportal.rs portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i saradnika, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, sadržaja oglašivača i linkova na spoljne stranice. Sadržaj vebsajta i tehnologije koje su korišćene su zaštićeni zakonom. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Sportal.rs, partneri, korisnici...) je zabranjeno.

Sportal Mobile