Vesti Video Foto galerija Statistika TV Program Moj Sportal

›› Anketa

Ko drži najzanimljivije konferencije za medije?

›› Zanimljivosti

Novak i Jelena: Postaćemo roditelji uskoro
24 april 2014

Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić postaće uskoro roditelji. Najbolji srpski teniser je na Tviteru objavio radosnu vest. - Jelena je trudna. Postaćemo roditelji uskoro!!! - napisao je Đokovć koji se trenutno ...

Zanimljivosti

Sportal.rs aplikacija i na mobilnim telefonima sa Firefox OS u ponudi Telenora

28 novembar 2013 | 16:40(0)
Sportal.rs aplikacija i na mobilnim telefonima sa Firefox OS u ponudi Telenora
Telenor Srbija predstavio je danas svojim korisnicima u Srbiji Alcatel One Touch Fire – prvi pametni telefon sa Mozilla operativnim sistemom Firefox. Korisnici Telenorovih usluga biće prvi koji će u Srbiji uživati u prednostima najnovijeg operativnog sistema za mobilne telefone.

Pametni telefoni sa Firefox operativnim sistemom su prvi uređaji kojima upravljaju veb tehnologije. One Touch Fire je telefon odličnih performansi, lepog dizajna, lak za korišćenje, a osim toga, odlikuje ga i pristupačna cena. Ovaj telefon sa jednostavnim korisničkim interfejsom, izuzetno lakom navigacijom i visoko optimizovanom grafikom se već od danas može poručiti u Telenorovoj veb prodavnici, a u redovnoj prodaji će se naći u prodavnicama Telenora od 1. decembra.

- Cilj nam je da korisnicima u Srbiji omogućimo najbolje iskustvo u korišćenju uređaja i da im ponudimo najnovije modele. Sa Mozilla otvorenom veb platformom, Telenor nudi mogućnost korišćenja mobilnog interneta visokog kvaliteta i lako dostupne pametne telefone. Verujemo da ćemo pristupom unapređenim lokalnim aplikacijama i sadržajima doprineti povećanju broja korisnika mobilnog interneta u Srbiji - rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.Među lokalnim aplikacijama, koje će Telenor svojim korisnicima ponuditi na mobilnim telefonima sa Firefox operativnim sistemom kao već instalirane aplikacije na telefonu, naći će se i Sportal.rs mobilna aplikacija, koja je nakon verzija za Android i iOS razvijena i za novu mobilnu platformu - Mozilla Firefox operativni sistem.

- Zadovoljstvo mi je što vidim da će naši korisnici u Srbiji, Mađarskoj i Crnoj Gori moći da uživaju u korišćenju mobilnih telefona sa sistemom Firefox OS, čime ćemo im pre novogodišnjih praznika omogućiti da koriste internet visokog kvaliteta. Zahvaljujući ovoj aktivnosti, jedan smo korak bliže povezivanju još jedne milijarde korisnika na internet - rekao je izvršni potpredsednik Telenor grupe i direktor Digitalnog odeljenja Telenora Rolf-Erik Spiling.


 
Tristan Nitot, osnivač kompanije Mozilla Europe i ambasador modernih tehnologija objasnio je da je stvaranje sistema Firefox OS deo Mozilla misije da moć interneta prenese u ruke korisnika i omogući najbolje iskustvo prilikom njegovog korišćenja.

- Veoma smo srećni što je Telenor počeo sa ponudom prvih uređaja koji rade na sistemu Firefox OS u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj jer će na taj način doprineti stvaranju dodatnih internet inovacija - zaključio je Nitot.(Foto: Telenor Srbija)
Sportal.rs
sportske vesti
0

1262

Dodaj komentarNema komentara.


1
Ime:
Komentar:
Ko su Vin Dizel, Zvončica i Atomski mrav u Seriji ...
FM 2011. - Igrači koje morate da imate!
18 jun 2011 28 novembar 2010
Nadimci u svetu fudbala nekada toliko stasaju uz nekog igrača, da se događa da pola ljudi i zaboravi kako se neki igrač zaista zove. Ne računajući Brazilce i Portuglace, za čija imena i prezimena bi deca u osnovnoj ...
Aleks Ferguson, Žoze Murinjo, Skolari, Anćeloti, Mihajlović... Imena su fudbalskih trenera ili, ako vam je lepše, menadžera oko kojih se „vrte naslovi“. Koliko je samo muškaraca ...
Maja je već pokazala kako se pobeđuje Zvezda: Fudbaleri, na vas je sad red da slavite
02 novembar 2013
Sportsko društvo Partizan dobilo je ove sezone novog-starog člana - Odbojkaški klub. Vizura je imala kvalitet, bili su joj potrebni jače ime i navijači i napravljena je uspešna saradnja. Odbojkašice crno-belih su odmah osvojile Superkup Srbije i prekinule dominaciju najvećeg rivala Crvene ...

Sportal.rs portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i saradnika, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, sadržaja oglašivača i linkova na spoljne stranice. Sadržaj vebsajta i tehnologije koje su korišćene su zaštićeni zakonom. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Sportal.rs, partneri, korisnici...) je zabranjeno.

Sportal Mobile