Vesti Video Foto galerija Statistika Moj Sportal

›› Anketa

Šta pijete dok vežbate?

›› Zanimljivosti

Poznati žurkom najavili tenis
26 septembar 2014

Brojni raspoloženi učesnici 12. "Hugo Boss teniskog turnira poznatih" družili su se sinoć u restoranu Boutique#2 na tradicionalnoj zabavi povodom predstavljanja žreba turnira! Vesela atmosfera, koju su naše ...

Fitnes

Saveti za zatezanje zadnjice

07 april 2010 | 15:01(4)
Ili je ima previše, ili je nema dovoljno. Sve u svemu, žene nikad nisu zadovoljne njenim izgledom. Zahvaljujući raznim sportovima, kozmetičkim preparatim i modnim novitetima, zadnjica može da se oblikuje, zategne...

Ako vam je zadnjica opuštena, bavite se sportom! To je mišić koji se najlakše zategne.

Vodeni sportovi
Zbog otpora vode, mišić naporno radi, masira se i drenira. Način na koji ćete najbolje zategnuti zadnjicu je plivanje sa daskom od stiropora, sa spojenim rukama i nogama. Ako to budete upražnjavali dva puta nedeljno, u roku od tri meseca moći ćete da se pohvalite zategnutom pozadinom.

Steper
Vežbe na steperu omogućavaju da se zadnjica oblikuje, pošto imitiraju pokret koji se pravi pri klizanju. Ukoliko budete trenirali tri puta nedeljno, u trajanju od po 20-40 minuta, već posle tri meseca vaša zadnjica će izgledati potpuno drugačije.

Roleri
Položaj pri vožnji rolera (blago savijena kolena, kao na skijama) tera zadnjicu da aktivno radi. Ako uvedete dve duge vožnje nedeljno, posle tri meseca ćete uočiti prve rezultate.

Problemi sa kožom

Zadnjica ne može da izgleda lepo ako koža nije glatka i čista. Evo par saveta koji će vam pomoći da to postignete.

Ukoliko uočavate bele ili ljubičaste linije - to su strije, posledica nedovoljne elastičnosti. Pošto je iscrpljena hormonalnim promenama i upornim dijetama, koža mora dobro da se nahrani. Koristite specijalne kreme koje sprečavaju pojavu novih strija i ublažavaju postojeće.

Ukoliko uočavate povremeno i bubuljice - trljanje o odeću iritira kožu. Da biste sprečili pojavu bubuljica, koristite povremeno kreme za piling da se pore ne bi zapušile. Osim toga, obezbedite koži dovoljno vlage pomoću dobre hidratantne kreme.

Mali napor, veliki efekat
Pored svih ovih saveta, bilo bi poželjno i da redovno radite vežbe. Na taj način brže ćete videti rezultate. Mi vam ukazujemo na to koje su vežbe najbolje za zatezanje zadnjice.

1. Čučnjevi

Čučnjevi su najbolja vežba za zadnjicu od svih. Međutim, često se događa da čučnjeve radimo nepravilno, što vežbanje čini napornim i opasnim. Pored toga kruže glasine da su čučnjevi loši za kolena i kičmu. Ne obazirite se na ove priče, ako ih radite pravilno ne mogu vam naškoditi.

Nemojte dozvoliti da vam oslonac bude na nožnim prstima. Nemojte se naginjati napred ili nazad, to bi moglo da škodi vašoj kičmi i smanji efikasnost vežbanja. Potrudite se da vam gornji deo tela stoji potpuno uspravno.

Ako vam se kolena savijaju ka unutra dok se dižete iz čučnja, pokušajte da se podižete na isti način kako ste se i spustili u čučanj. Prvo ramena, kukovi, pa ispravljanje nogu.

2. Podizanje ispravljene noge
Ova vežba pored zadnjice jača i potkolenice, kao i donji deo leđa. Uzmite lakši teg sa šipkom sa obe ruke, stanite uspravno u raskorak i potrudite se da vam ruke ne dodiruju jedna drugu.

Vodite računa da ne savijate leđa unapred ili unazad jer biste mogli da se povredite. Dakle, držite leđa potpuno pravo tokom cele vežbe. Podižite teg dok stojite na jednoj nozi, a drugu ste podigli sa poda, bez savijanja u kolenu.

Gledajte pravo ispred sebe što će vam takođe pomoći da držite leđa uspravno.

3. Čučnjevi uza zid
Čučnjevi uza zid tretiraju mišiće butina i zadnjice. Jednostavno, samo naslonite leđa uz zid i polako se spuštajte do polučučnja i isto tako, polako se podižite.

Ova vežba je takođe sjajna za stabilizovanje kolena.

4. Istezanje leđa
Ovo je sjajna vežba za donji deo leđa, zadnjicu i unutrašnjost kolena.

Lezite celom dužinom na pod, savijte ruke do glave i lagano uzdižite gornji deo tela od poda, trudeći se da vam donji deo tela ostane sve vreme na podu.

5. Skijaški čučnjevi
Postavite potporu za stopala na pod, otprilike 60 cm od zida, stavite jednu nogu na potporu, naslonite leđa uz zid. Spuštajte se do čučnja i potom podižite polako.

6. Izdizanje zadnjice

Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima i stopalima oslonjenim na pod. Udišite polako, odvojite zadnjicu od poda i podižite je dok izbrojite do četiri. Zatim je polako spuštajte, brojeći do četiri i izdišući. Ritam disanja uskladite sa brojanjem. Ponovite 15 puta.

7. Podizanje noge pod uglom od 45 stepeni

Lezite na desni bok, sa ispruženom desnom rukom, na koju ćete spustiti glavu. Levu ruku stavite ispred grudi, sa dlanom oslonjenim o pod. Noge su zategnute i malo izbačene napred, a stopala su pod uglom od 90 stepeni u odnosu na telo. Brojeći do četiri, udišite i podižite levu nogu (dok ne bude pod uglom od 45 stepeni), a zatim je polako spustite izdišući. Uradite 20 puta jednom, a zatim 20 puta drugom nogom.

Sportal.rs
sportske vesti
4

28104

Dodaj komentar komentari (4)

j 4
odgovor
19 decembar 2011 | 17:11

-.-

Djoletova 3
odgovor
27 oktobar 2011 | 14:59

odlicno je :D ♥

Tery 2
odgovor
27 oktobar 2011 | 14:59

E sad ću da je ošacujem

Q 1
odgovor
27 oktobar 2011 | 14:59

Johnny , sha kazes ?

1
Ime:
Komentar:

Sportal.rs portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i saradnika, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, sadržaja oglašivača i linkova na spoljne stranice. Sadržaj vebsajta i tehnologije koje su korišćene su zaštićeni zakonom. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Sportal.rs, partneri, korisnici...) je zabranjeno.

Sportal Mobile