Vesti Video Foto galerija Statistika Moj Sportal

Atletika

Rudiša konačno u SAD

20 april 2012 | 18:57(0)
Svetski rekorder na 800 metara Dejvid Rudiša trčaće prvi put na teritoriji SAD devetog juna, na mitingu Dijamantske lige u Njujorku. Trka u "velikoj jabuci" biće jedna od tri pripremne za Kenijca pred početak Olimpijskih igara u Londonu. Rudiša će trčati i na mitinzima u Dohi i Ostravi.

- Trčao sam u mnogo lepih gradova i zemalja i uzbuđen sam što ću se konačno takmičiti u Njujorku - izjavio je Rudiša, svetski šampion u ovoj disciplini.

Rudiša će biti prvi svetski rekorder na 800 metara još od vremena Sebastijana Koua koji će trčati u Njujorku. Očekuje se  da na mitingu učestvuju i šampioni planete na 100 metara Karmelita Džeter (SAD) i Johan Blejk (Jamajka).

Više o ovoj temi

Rudiša najavio veliku godinu
Rudiša bi želeo okršaj sa Boltom
Nenad Radojević
novinar
0

1512

Dodaj komentarNema komentara.


1
Ime:
Komentar:
Bekrić i Kolašinac podgrejali nadu u uspeh u ...
05 jul 2012
Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u atletici, Srbija je osvojila dve medalje. Srebro Emira Bekrića (400m prepone) i bronza Asmira Kolašinca (bacanje kugle) silno su nas obradovale i podgrejale nadu ...
Emir Bekrić za SPORTAL.RS: Ne vozim se više autobusom
25 avgust 2013
Ponos Srbije  - srpski atletičar Emir Bekrić, briljirao je tokom ove sezone i u više navrata obradovao naciju. Iako ima tek 22 godine, to ga nije sprečilo da na spektakularan način osvoji bronzanu medalju na 400 metara prepone na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Uz to, Bekrić je oborio i državni rekord, ...

Sportal.rs portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i saradnika, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, sadržaja oglašivača i linkova na spoljne stranice. Sadržaj vebsajta i tehnologije koje su korišćene su zaštićeni zakonom. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Sportal.rs, partneri, korisnici...) je zabranjeno.

Sportal Mobile